Blog Dance XChange 2013

Nog 2 repetities…. (01-05-2013)

…en dan is de voorstelling al! Komende zaterdag repeteren we voor het eerst ‘op locatie’, spannend. Inmiddels zijn ook de 2 muzikanten bekend: Joost (www.joostspanjerberg.nl) en Esther (www.demuziekfabriekutrecht.nl). Ze maken mooie muziek, dus nog een goede reden om te komen kijken! Verder kun je je nog opgeven als Undercover Publiek, dat is nog leuker dan ‘gewoon’ publiek. Meer info, klik hier. Hieronder tenslotte nog een paar foto’s van de afgelopen repetitie, met Pumba!

luigimaffioso miriamroos mtbril hondmetman demuzikant

Prins Luigi (04-04-2013)

Afgelopen zaterdag hebben we foto’s gemaakt voor de flyer. Luigi had speciaal z’n witte pak met rode roos aangetrokken (en ja, hij heeft ook een paard en nee, dat danst niet mee). Hij had veel bekijks gehad onderweg naar de repetitie vertelde hij. Omdat op de flyer eigenlijk alleen het hoofd van Luigi te zien is, plaats ik hier nog een foto waarop z’n ‘prinsen’-pak beter in beeld is. Luigi ziet er normaal altijd tip top verzorgd uit, dus toen voor de foto z’n haar en stropdas slordig moesten, was hij daar niet blij mee. Maar zoals je ziet hebben we hem toch zover gekregen!

IMG_0226

Verder zijn er nog allemaal leuke nieuwtjes, maar die moet ik helaas nog even geheim houden (gelukkig kan ik het zaterdag wel aan de dansers vertellen). Wat ik wel alvast kan verklappen, is dat de jamsessie een echte ‘jam’ sessie zal worden. De Groene Winkel zal namelijk jam-hapjes sponsoren!

De Flyer is af! (02-04-2013)

Afgelopen repetitie hebben we foto’s gemaakt voor de flyer, dit is ‘m geworden:

moveover2

Tom & Mirjam (27-03-2013)

Tom & Mirjam zijn twee dansers met een bijzonder verhaal. Zij hebben elkaar namelijk 2 jaar geleden ontmoet tijdens een dansworkshop van mij (Anne). Inmiddels zijn ze alweer een paar maanden getrouwd! Zo zie je maar weer wat voor goeds dansen je allemaal kan brengen. Hieronder stellen zij zichzelf voor, natuurlijk met een leuke foto van hun samen.

tom-1.mirjam.fotodoorpetra

Tom: ‘Hallo, ik ben Tom, sinds 31 december 2012 getrouwd met Mirjam. Ik doe sinds bijna 10 jaar aan dansen. Ik ben begonnen met rolstoeldansen, maar hou veel meer van het vrije dansen dat ik daarna ben gaan doen. Ik heb eerder gedanst in workshops met Anne en dat beviel goed. Mijn rol in deze voorstelling is vooral een muzikale en expressieve. Met meerdere deelnemers van de groep heb ik al eerder gedanst. Bij de voorstelling die we gaan doen verheug ik mij vooral op de interactie met het publiek.’

Mirjam: ‘Hoi, ik ben Mirjam, sinds 31 december 2012 getrouwd met Tom. Ik heb tussen mijn 16e en 20e een paar jaar intensief gedanst, klassiek en jazzballet. Ongeveer twee jaar geleden heb ik het dansen weer opgepakt. Deze keer geen ‘pasjes’, maar expressie en improvisatie. Ik vind het leuk om in een divers samengestelde groep te dansen. Het is spannend om te ontdekken wat je met elkaar tot stand kunt brengen. We hebben elke week veel plezier tijdens de repetities. De voorstelling op 18 mei wordt vast erg leuk, vooral als er veel publiek komt!’

Move Over! (23-03-2013)

De naam van de voorstelling is definitief besloten: Move Over! Oftewel, ga aan de kant! (want wij willen dansen). En ga je niet aan de kant, dan dans je mee 😉 Vandaag was het alweer de 3e repetitie van de negen, wat gaat dat altijd toch snel. Helaas waren niet alle dansers aanwezig ivm ziekte, maar gelukkig was Remco’s hond Pumba mee om in te vallen. Meteen ook een goede oefening, want de voorstelling is in het park, waar misschien ook wel honden enthousiast tegen de dansers zullen opspringen. Hopelijk doen ze dat dan net zo ritmisch als Pumba! Deze repetitie hebben we vooral gewerkt aan solo’s en duetten. Sommigen blijven grotendeels (contact)improvisatie, terwijl andere bijna helemaal gechoreografeerd zijn. Het wordt steeds duidelijker hoe de dansen eruit komen te zien en het is heel fijn als bedachte concepten ook echt blijken te werken. Het verloop van de voorstelling is inmiddels in grote lijnen vastgelegd. Daar wil ik niet te veel over vertellen, maar hier toch een aantal woorden om een tipje van de sluier op te lichten: 6-wheeldrive-rolstoel, confrontatie, prinses, piep, wedstrijdje?, 6-koppig oud wijf, jam.

Tenslotte nog een oproep: voor de voorstelling zoeken we ‘undercover’ publiek. Je gedraagt je als gewoon publiek, alleen op een bepaald moment voer je een geheime opdracht uit. Wat voor opdrachten dat zijn kan ik hier natuurlijk niet vertellen, maar als je mailt (contact.a.x.c@gmail.com) krijg je meer informatie. Je hoeft niet te dansen, enige vereisten zijn een beetje lef en een geheim kunnen bewaren. Je kan je alleen opgeven of met meerdere personen samen. 

Danser nummer 3: Hans-Muzikale-1001-poot-Manders! (22-03-2013)

Wie ben je? Hans Manders uit Houten, leeftijd bijna 44 jaar.

Dansachtergrond? Ervaring met voelend dansen, contact-improvisatie, creatief dansen en
vleugjes biodanza, tantradans en chakradans.

Waarom doe je mee? Nieuwsgierigheid

Andere leuke info: sfeermuzikant (piano, accordeon), multi-instrumentalist (muzikale-1001poot), muziekdocent (mondharmonica, zang, piano, keyboard).hansmanders

Miriam stelt zich voor + theaterworkshop  21-03-2013

Zometeen kan je meer lezen over danseres Miriam, maar eerst een leuk nieuwtje! Op 27 april komt theaterdocente Nynke een workshop geven, waarin interactie met publiek centraal staat. De dansers doen natuurlijk mee en jij kan ook meedoen. Je kan je opgeven door te mailen naar contact.a.x.c@gmail.com. Voor de workshop is geen dans/theaterervaring nodig. En dan nu Miriam:

mail

Hallo, ik ben Miriam (26) uit Utrecht. Ik ben al op jonge leeftijd begonnen met dans, tot mijn 20e heb ik vooral klassiek balletlessen gevolgd. Toen ik voor mijn studie naar Utrecht verhuisde ben ik begonnen met het volgen van lessen moderne dans, dat doe ik nu nog steeds met veel plezier. Daarnaast heb ik aan verschillende producties meegedaan, waarbij ik zelf dans  heb gemaakt. Ik vind het erg leuk om zelf nieuwe dansstukken te maken die theatraal interessant zijn en te ontdekken op welke manieren je kan bewegen. Bij dit project vind ik het uitdagend dat de dansers zo verschillend zijn, ik denk dat dit erg spannende momenten op kan leveren. Hiernaast ben ik als vrijwilliger actief als klusjesvrouw bij Stichting Seguro en werk ik momenteel als callcenter agent.

We zijn begonnen! 19-03-2013

Dance XChange 2013 is op 9 maart begonnen. Inmiddels hebben we er al 2 repetities op zitten, waarin we elkaar d.m.v. dans hebben leren kennen, van alles hebben uitgeprobeerd en al een klein beetje in de richting van de voorstelling hebben gewerkt. Verder hebben we ook ontzettend veel lol gehad en gelachen. In deze eerste blog stelt vast 1 van de dansers zichzelf voor, de rest volgt binnenkort.

uitfeestpresentatieremco[2]
Hoi, ik ben Remco Slop en ‘men’ zegt dat ik net 50 ben geworden…
Ik heb een lichte beperking en rij in een rolstoel, die ik gelukkig af en toe
kan verlaten, zoals op de foto in een danssolo met een beer!
Heel veel improvisatie dans gedaan in de vorm van geïntegreerde dans,
een dansvorm voor validen en andersvaliden op   een podium, gecreëerd door
Adam Benjamin.
En nu dan Art XChange, bouwen, lol hebben, serieus zijn, de zenuwen hebben
met als doel een spetterende presentatie op 18 mei in de buitenlucht………

Leave a comment